biarkan blog berbicara

" When in a relationship, it’s not about the labels or becoming official. It’s about getting to know someone well enough to develop genuine feelings for them. It’s about being understanding and forgiving when situations are at their worst. It’s about loving someone, not for what they have to offer but who they are. It’s never about blaming your significant other for not treating you like how you want to be treated, it’s about how hard they try to keep you around. "

15 April 2011

Hidup Bukan Novel

Assalamualaikum ;)

Lama jugak xhupdate blog neh ;) rindu pulak! hehe. Exam dah abes! result da dapat! cuti da mula! Yeahhhh XD tapi aku still kat PJ hehhe. Ade sebabnye ~ malas je nak bagitauu.

Btw ce tengok tajuk post neh balik, sebagai peringatan kepada seseorang bernama sahabat :) saya tak pernah anggap anda musuh atau yang bukan bukan. Even kita tak pernah jumpa atau bersua muka tapi saya tahu anda seorang yang baek sebenarnye.

Sahabat ;)
Hidup kita tidak seindah dalam novel(mungkin overdose novel), hadapi-lah realiti.be strong. Tidak semua yang bermula dengan indah akan berakhir dengan indah. Kadang2 kita kena belajar lepaskan sesuatu yang kita sayang and start to move-on :)
Nescaya sesuatu yang lebih indah akan tiba :)
Kadang2 bila kita cuba untuk dapatkan perhatian orang yang kita sayang tuh sampai kita tak sedar kita sebenarnya menyakitkan die :) setiap insan ade hak untuk memilih dan anda perlu respek hak itu.

Sahabat ;)
Our life is about making decision, on how u wanna live ur life. Kalau kita anggap hidup kita neh gembira then kita akan rase gembira begitu juga sebalik-nya. Sebagai contoh ;) keluarga saya sederhana sajaa, tak kaya ! pastu hidup pon secara biasa, nak keluar hang-out ? mmg jarang la dapat- lau dapat pon mane nak cekau duet? tapi saya sentiasa anggap perkara tu gembira ~ so xde masaalah tok saya hadapi sume tu ;)
Setiap langkah yang kita amik, ade consequence die ;) dan tabah lah menghadapi dugaan.

hidup tak selamanya pahit, dan tak selamanya manis.
hidup neh pahit2 manis.



p/s :
anda xperlu stalk2 saya. saya tidak menyimpan sebarang dendam pada anda.biarkan yang berlalu itu pergi.
berikan die peluang untuk memilih ;)

2 comments:

Awan Mentari said...

yes my fren... hidup kita kdg2 x seindah novel yg hepi.. tp dlm masa yg sama kita ni ibarat penulis.. yg melakar sendiri jln cerita hidup kita... walaupun Tuhan lebih mengetahui isi ceritanya... namun kita x boleh bputus asa dgn endingnya coz He knows what is da best for us..

dlm psahabatan pon ada pasang surutnya... not every relationship can stand long enough.. sometimes we have to let it go... in life, people come n go... but one thing for sure, the memory remain.. even there is a scar left behind, juz let it be... mayb one day, when we look back it, we can just simply smile, thinking how dat scar thought us so much bout dis life...

rafiq zain said...

:) Awan terbaek lah. aku nak cakap mende uh la. :D
cume tak tau nak susun ayat derr.