biarkan blog berbicara

" When in a relationship, it’s not about the labels or becoming official. It’s about getting to know someone well enough to develop genuine feelings for them. It’s about being understanding and forgiving when situations are at their worst. It’s about loving someone, not for what they have to offer but who they are. It’s never about blaming your significant other for not treating you like how you want to be treated, it’s about how hard they try to keep you around. "

25 May 2011

SAYA GENSTER TAPI BAIK

Manusia berwajah Haiwan ;)
Assalamualaikum :)

Nape ek orang asyik kate aku gengster ? haha, mungkin kah kerana keganasan muka aku yang tahap ganas gile. -.- ohh ohh, bile orang first time tgok aku or kenal aku kan of course diorg akan anggap aku cam jantan jongos ! jahat tahap cibai punye. Ish ish ish ;'( rase nak nanges je.

Hee takpe. takkan la lau kita baik pon kita nak bagitau orang kan. biar la org dengan pandangan diorg masing2. <--aku tak cakap aku baik.

Atleast bila sume orang da anggap kita gengster en, leh la kita improve agar nampak tak de la genster mane.XD hehe, tapi aku ade la survey mengapa aku dianggap jahat @ gengster @ kurang asam atau sebagai nya. so jawapan nye ialah sebab aku susah nak senyum ? adekah logik? ahhh! aku rase hari hari aku berlalu dengan ceria kot. ahha. siap dipenuhi gelak dan hilai tawa lagi ;') 

Question : Korang ade skill nak senyum yang paling best tak ? agar aku nampak cam budak baik.

Haa, cakap pasal muka aku yang iras iras penjahat di zaman silam neh. aku teringat la kisah ketika aku menaiki bas demi pulang ke perkarangan uia <--ayat novel abis.
Bas singgah di hentian bagi rehat, so aku pegi la makan lantas berborak dengan makcik kedai makan tersebut dan berlaku lah perbualan tersebut :-

Makcik : Hye anak ! nak kemana wahai pemuda ?
Rafiq Zain : Ohh Makcik. saya hendak ke kuala lumpur ;) 
Makcik: Anak kerje ke kat sane?
Rafiq Zain : Tiada la makcik. saya masih belajar.
Makcik : Ohh i see, di mana di mana ? ceciteee !
Rafiq Zain : UIA makcik.
Makcik : OMG ! UIA ! pandai rupanye anak neh! *dengan nada yang terkejut gile plus mata terbeliak.
Rafiq : *senyum tapi dalam hati Ptttttttffh -.-

* ape die ingat muke aku bodoh sgt ke hape. ade ke gaya budak tak belajo ? ;'( takpe la makcik. saya redho.

Okay ! alamak ! da jauh melencong neh. haha :D berbalik kepada topik muka genster tapi hati baik macam aku neh ! haha baik kan kan. -.-

Tapi aku bersyukur la even aku berwajah ganas umpama haiwan buas tapi takde la tindakan aku sampai tidak berperikemanusiaan :D so thanks to Allah ! Verily He is the Best Creator. <3 lova lova.

Naseb baik aku neh berhati manusia even berwajah kurang baik daripada aku jadi haiwan bertopengkan manusia kan kan. yela orang sekarang bukan leh caya ~ muka je baik. pakai macam tok imam tapi hati hanya Tuhan yang tahu kan.  sbb tuh skang neh kita tak JUDGE A BOOK BY ITS COVER ;P *ceh aku speaking. best kan aku. terer speaking lak tuh. HA HA, skang neh banyak kes yang da berlaku kan macam macam, nak citer pon tak larat dah. so beware la. wajah yang baik tak penting ! hati itu mahu jaga la machaa ! 

Haa cakap pasal baik pulak ade la kat Uia neh berlaku mende2 macam tuh, ye la aku bukan la baik mane tapi at least aku nampak mende tuh. yang aku perasan la kat uia macam wujud double standard. bila mana yang aku maksudkan adelah golongan yang baik neh. bila dengan budak yang kurang baik je agak macam tegur pon lebey kurang je. so macam mane lah dakwah tuh nak disampaikan lau teknik penyampaian pon lebey kurang je. budak2 pon macam lebih kurang je la terima. hehe :D

So renung renung kan da selamat beramal yeee XD

*tolong ajar aku nak bagi nampak cam budak baik :D

2 comments:

Kuceng GediX said...

aku tak ase cam ko ni ada muka layak jadi gengster pon??????????
hahahahahaha

rafiq zain said...

:) asal pulak? aku muka baik ke?