biarkan blog berbicara

" When in a relationship, it’s not about the labels or becoming official. It’s about getting to know someone well enough to develop genuine feelings for them. It’s about being understanding and forgiving when situations are at their worst. It’s about loving someone, not for what they have to offer but who they are. It’s never about blaming your significant other for not treating you like how you want to be treated, it’s about how hard they try to keep you around. "

16 November 2010

belia benci MLM!

aku kayo! *kaya kah?
hallo hallo!
aku menulis untuk mengutuk para2 penjoin MLM (status pelajar)
haha.aku pon pelik mende la best sangat MLM.haha.
aku tengok budak2 yang join tuh desperate gile gile tahap cipan nak cepat kaya! mmg la sume orang nak ade duit tapi tgok la cara die uh. 
"Duit dapat uh xtau  la halal ke x? haha.pastu ko wat makan la.pe la."


aku pelik.camne la keuntungan itu boleh dijana! haha.kita bayar kos join MLM 300++ pastu cari kaki pastu dapat untung?Apakah??
Pastu aku pelik asal ade junior masuk je U aku neh
.mesti MLM naik balik.time aku dulu camtu gak.pastu xde pulak aku dengar budak Uia neh jutawan MLM.
yang aku dengar membe aku bankrup ade la. modal pon xdpat bang!


pastu yang tukang cari kaki tu xde target laen ke.balik2 target nak suh kawan jadi kaki ngan alasan nak tolong membe.haha WTF!sbb ko nak untung kau kan2!cube ko cari org yang xkenal ko wat jadi kaki. tgok sikit ade x makhluk nak bagi ko duit 300++.


----->pendapatan mencecah 2K setiap bulan<------ ayat promo wajib golongan MLM
ayat-ayat tauke MLM 
bila aku tanye sape nak bagi kita 2000++ tiap bulan! 
diorang jawab "Usaha la bang!" 
Usaha atoq kau!nak usaha sangat ye.blaja la dulu pandai2.pastu cari keje elok2.kan dapat gaji besar2. da tentu halal dan terjamin.!baru aman bagi duit tu makan kat anak bini.


pastu aku paling benci orang yang duk tayang duit kat FB ke kat mane2 ke. Kaya sangat ke MLM tu.
join baru sehari dua nak dapat 2k++ konon!meh aku sekeh kepala lutut kau. Tah2 wat kuar Duit Elaun semua pastu tgkap gambar . serius! Desperate plus koya gile korang.


pastu ade pulak yang jenis xde duit gatal2 nak join. pastu pinjam duit sane sini. Untung entah kemana Modal pon pinjam orang! haha.pastu mula la gelabah nak kna bayar hutang. Please la korang, Masa belaja belaja la.haha.neh sebuk nak abiskan duit mak bapak bagi join menda2 yang entah la aku nak cakap pe. &%**&@^! haha.


lau korang yang join uh kaya xpe.untung ke rugi ke korang xkesah. ni yang jenis xde duit pon beghia gile gile babi pinjam duit membe2 nak join.! 
Tauke MLM gelak je. suka sangat duit die masuk!

sekadar hiasan

4 comments:

xpikirlagi said...

emmm..gua no komen sbb akak gua pon join mlm jgk..keh keh keh

rafiq zain said...

aku tetap benci MLM!

Anonymous said...

MLM ni macam skor A tu kan? saya sokong anda encik rafiq [wlupon tak kenal]

rafiq zain said...

yes. correctly btol la cik anynomous neh.